Uitvaartvereniging Zijpe

nieuws

Hier vindt u het actuele nieuws:


Informatieavond Uitvaartvereniging Zijpe

Uitvaartvereniging Zijpe organiseert op woensdagavond 28 maart 2018 van 19.30-21.00 uur een informatieavond in Uitvaartcentrum Zijpe (Maarten Breestraat 13a) in Sint Maartensbrug. De avond is bedoeld voor zowel leden als niet-leden, die vragen hebben over de voordelen van de vereniging of de uitgebreide mogelijkheden ten aanzien van een uitvaart.

Bent u geïnteresseerd, meldt uzelf dan vooraf aan via secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl (o.v.v. naam en telefoonnummer). De bijeenkomst vindt alleen plaats bij voldoende belangstelling. 

Wilt u een overlijden melden of persoonlijk contact met de uitvaartverzorgsters van de vereniging? Dan kunt u rechtstreeks bellen naar 0224-563511 (24/7 bereikbaar).

 

Vacature: Algemeen bestuurslid (vrijwillig)

Aanvang werkzaamheden: voorjaar 2018.

Als bestuurslid bent u meerdere malen per jaar aanwezig bij bestuursvergaderingen en de Algemene Ledenvergadering, die gehouden worden in Uitvaartcentrum Zijpe of elders in de gemeente Schagen.

Het bestuur faciliteert de uitvaartverzorgsters, onderhoud contacten met belangenorganisaties en buurtverenigingen, zorgt voor Uitvaartcentrum Zijpe, reguleert de financiele afhandeling rondom een uitvaart en zorgt ervoor dat alle leden geïnformeerd blijven. Als algemeen bestuurslid heeft u een zinvolle taak achter de schermen. U draagt eraan bij dat nabestaanden van overledenen in alle rust afscheid kunnen nemen van hun dierbare.

Het verdient aanbeveling als u woonachtig bent in de gemeente Schagen en lid bent van onze vereniging.

Heeft u interesse of wilt u meer informatie, dan kunt u een mail richten aan secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl. Er wordt dan contact met u opgenomen.


Wordt dáárom lid van uitvaartvereniging Zijpe

Consumentenprogramma Kassa besteedde op 4-11-2017 aandacht aan onverwachte kosten voor postmortale zorg waarmee nabestaanden te maken kunnen krijgen. Veel mensen beseffen niet dat commerciële uitvaartondernemingen eerst verdienen aan de verkoop van een polis, daarna verdienen aan de verzorging van de uitvaart en tussendoor dubbele kosten in rekening kunnen brengen voor de opbaring van de overledene. Soms worden nabestaanden zelfs onder druk gezet om een uitvaart door een bepaalde maatschappij te laten uitvoeren.

Er is een groot verschil tussen commerciële uitvaartondernemers en onze vereniging. Uitvaartvereniging Zijpe is géén verzekeringsmaatschappij of commercieel bedrijf. De vereniging drijft op vrijwilligers en heeft geen winstoogmerk. Onze bestuursleden en uitvaartverzorgers handelen vanuit een sociaal gevoel naar hun medemens en de vereniging is opgericht om eervolle uitvaarten te organiseren voor verenigingstarieven.

Wij zijn geschrokken van de handelswijze die in deze film wordt getoond en willen u waarschuwen: overlijdt uw dierbare in het ziekenhuis of mortuarium, bel dan zo snel mogelijk naar de vereniging om vervelende situaties en hoge rekeningen (zoals in deze uitzending) te voorkomen! (ziet u het filmpje niet? Klik dan hier)


Inloopavond Kerk Schagerbrug

Op 2 november organiseert de kerk in Schagerbrug een avond waarop mensen de kerk kunnen bezoeken en een kaarsje kunnen branden om hun geliefde te gedenken. Iedereen is van harte welkom.

Herinneringsavond Crematorium Schagen

Tijdens de herdenkingsavond "Allerzielen" is het terrein van Crematorium Schagerkogge door kunstenaars en vrijwilligers omgetoverd tot een bijzondere gedenkplek. Met woorden, beelden en muziek kunt u herinneringen aan uw overleden dierbare vormgeven. Het crematorium hoopt uw heimwee hiermee een kleine glimlach te geven.

Zaterdag 28 oktober 2017, 18.00 tot 21.30 uur
Haringhuizerweg 3, 1741 NC Schagen


Uitkering Premiereserve verhoogd naar € 900,-

Tijdens de afgelopen Algemene Ledenvergadering is besloten dat de Uitkering Premiereserve wordt verhoogd naar € 900,-. Samen met de ledenkorting van
€ 300,- kan dit leiden tot een totale mindering van € 1200,- op de eindfactuur.

Meer informatie leest u in de nieuwsbrief van April 2017, klik hier.


Nieuwsbrief Maart 2017

Klik hier voor meer informatie over de volgende onderwerpen:
- Afscheid dragers
- Informatieavonden voor leden en niet-leden
- Belastingvoordeel Uitvaartspaarrekening vervalt
- Wat doet de uitvaartvereniging
- Prijzenslag in uitvaartland
- Kortingen op eindfactuur
- Jaarvergadering
- Open boekhouding
- Gezocht: kascommissie-lid
- Uitkering Premiereserve

Bent u lid en wilt u de nieuwsbrief ook in uw mailbox ontvangen? Ga naar het contactformulier op deze website, klik op 'aanmelden nieuwsbrief' en vul daaronder uw e-mailadres in.


Algemene Ledenvergadering 2017

Op woensdagavond 19 april2017 organiseert de vereniging haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering. Deze vindt dit jaar plaats in Dorpshuis Uijtkijk in Sint Maartensbrug. Aanvang 20.00 uur. De agenda vindt u hier.


Uitvaartvereniging Zijpe verzorgt lezingen op locatie

De tijd verandert, de techniek creërt nieuwe mogelijkheden en de wensen veranderen mee. Om te weten welke mogelijkheden u vandaag de dag zoal heeft rondom een uitvaart, komen onze uitvaartleidsters op verzoek naar uw locatie om een lezing te verzorgen. Uiteraard kunt u tijdens deze bijeenkomsten de vragen stellen die u bezig houden of een afspraak maken voor een persoonlijk (vervolg-)gesprek.

Heeft u interesse in een lezing? Neem dan contact op via secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl.


Algemene Ledenvergadering

De ledenvergadering vindt dit jaar plaats op 20 april om 20.00 uur in Bollenoord 't Zand. Klik hier voor meer informatie


Uitvaartvereniging in Schager Weekblad

(17 februari 2016) Het Schager Weekblad publiceert het volgende artikel over de uitvaartvereniging:


(Klik op de afbeelding voor een vergroting)


Uitvaartvereniging Zijpe breidt mogelijkheden uit

(1 december 2015)Het afgelopen jaar heeft Uitvaartvereniging Zijpe verbeteringen doorgevoerd in de organisatie en de voordelen die de vereniging biedt, uitgebreid. Zo is er bijvoorbeeld een nieuw telefoonnummer voor het melden van een overlijden, werken wij samen met twee nieuwe uitvaartverzorgsters, is het Laatste Wensen Boekje geïntroduceerd én de unieke Uitvaart-Spaarrekening gecreëerd. Klik hier voor de volledige tekst

 

Nieuwsbrief oktober 2015 staat online (1 oktober 2015)

Klik hier voor meer informatie over de volgende onderwerpen:
- Introductie Laatste Wensenboekje
- Eerste aanmeldingen voor Uitvaart-spaarregeling
- Zware storm schampt Uitvaartcentrum Zijpe
- Nevenfunctie voor Anita Messelaar
- Nieuwe administratrice
- De keuze van uw uitvaartverzorging
- Kort verslag Algemene Ledenvergadering

Bent u lid en wilt u de nieuwsbrief ook in uw mailbox ontvangen? Ga naar het contactformulier op deze website, klik op 'aanmelden nieuwsbrief' en vul daaronder uw e-mailadres in.

 

Uitvaartvereniging Zijpe introduceert 'Laatste Wensen Boekje' (23 september 2015)

Waar noteert u dat ene prachtige lied dat u graag op uw uitvaart ten gehore wilt laten brengen? Voortaan kunt u deze en andere wensen vastleggen in het Laatste Wensen Boekje dat Uitvaartvereniging Zijpe gratis aanbiedt. Een ingevuld boekje biedt uw nabestaanden een leidraad om de uitvaart zoveel mogelijk in uw nagedachtenis te organiseren. Uiteraard kunt u zelf kiezen welke vragen u relevant vindt en wilt invullen. U bestelt het boekje via de uitvaartverzorgster, secretaris of het online contactformulier op onze website.

De vereniging in het nieuws (3 april 2015)

De Schager Courant publiceert over de Uitvaart-spaarrekening van Uitvaartvereniging Zijpe:
klik hier voor het artikel van 3 april 2015

 


Nieuw telefoonnummer uitvaartvereniging Zijpe: 0224-563511 (30 maart 2015)

De vereniging heeft haar bereikbaarheid aangepast. Het nieuwe telefoonnummer en de nieuwe mailadressen luiden als volgt:

Overlijden melden: 0224-563511 (dag en nacht bereikbaar)
Bestuur: secretaris@uitvaartverenigingzijpe.nl / 0226-381734
Ledeninformatie: penningmeester@uitvaartverenigingzijpe.nl / 0224-561647
Uitvaartcentrum:

uitvaartcentrum@uitvaartverenigingzijpe.nl / 06-12052847

 


Onze uitvaartverzorgsters Anita Messelaar en Marjan Korver-van Rijn (30 maart 2015)

Uitvaartvereniging Zijpe is op 1 april een samenwerking aangegaan met uitvaartverzorgsters Anita Messelaar en Marjan Korver, die dag en nacht bereikbaar zijn via telefoonnummer 0224-563511. Sandra Burger beëindigde recent haar samenwerking, omdat zij zich niet langer kon vinden in de visie van de vereniging.

Anita Messelaar verzorgde al veel uitvaarten voor onze verenigingsleden en niet-leden, tot volle tevredenheid van de nabestaanden. Wij zijn blij dat Anita, met haar rustige aanpak, warme betrokkenheid en vriendelijke benadering, voor de vereniging beschikbaar blijft en wensen haar veel succes toe.

Marjan Korver is dankzij haar werk als uitvaartleidster bij Uitvaartvereniging St. Barbara/ De Laatste Eer in Warmenhuizen geen onbekende in het vak. Ze kent haar weg in de omgeving. In Warmenhuizen zijn mensen lovend over haar en daarom zijn we blij dat Marjan zich vanaf nu ook wil inzetten voor Uitvaartvereniging Zijpe. Wij wensen haar veel succes toe.Fiscaal aantrekkelijk sparen voor uw uitvaart (30 maart 2015)

Vanaf heden is de mogelijkheid er om op fiscaal aantrekkelijke wijze te sparen voor uw uitvaart! Klik hier voor meer informatie


Nieuwsbrief (6 maart 2015)

Met ingang van dit jaar houdt de vereniging haar leden ook op de hoogte via een nieuwsbrief. Bent u lid en wilt u hem in uw mailbox ontvangen? Ga naar het contactformulier op deze website, klik op 'aanmelden nieuwsbrief' en vul daaronder uw e-mailadres in.

 


Facturen verregend (25 februari 2015)

Tot onze spijt zijn onze nota's in enkele dorpen verregend op de mat gevallen. Deze vervelende situatie is volledig buiten ons om tot stand gekomen. Mocht u vragen hebben over uw nota, neem dan contact op met onze penningmeester Marrie Schuur, bereikbaar op telefoonnummer 0224-561647 of per mail: penningmeester@uitvaartverenigingzijpe.


Keuze uitvaartverzorgster (1 januari 2015)

Wanneer de vereniging een uitvaart verzorgt, wordt in eerste instantie gebruik gemaakt van onze eigen uitvaartverzorging. Gaat uw voorkeur uit naar iemand anders, neem dan contact op met de penningmeester. Zeer waarschijnlijk kunnen we uw wens alsnog mogelijk maken. Als u ervoor kiest om een uitvaartverzorger in te schakelen die geen samenwerkingsverband heeft met de vereniging, dan wordt daarvoor een toeslag berekend. De actuele tarieven kunt u opvragen bij de penningmeester.

 


Open Dag (26 oktober 2014)

Op 26 oktober jongstleden bezochten enkele honderden belangstellenden het verbouwde en opnieuw ingerichte Uitvaartcentum Zijpe. Tijdens de Open Dag werd het gebouw heropend door de oud-voorzitter van de vereniging Wim Bouwes en konden bezoekers alle ruimtes bezichtigen, een kopje koffie drinken en informatie over de vereniging tot zich nemen.

De heer Bouwes nam de gelegenheid om een historisch beeld te schetsen van de vereniging. Een mooi verhaal dat startte in de tijd dat alles nog op de achterkant van een sigarendoosje werd genoteerd tot aan nu, waarin de vereniging een eigen accomodatie heeft en ruim tweeduizend leden telt.

Tijdens de open dag was er ook aandacht voor de vrijwilligers die veel uren besteed hebben aan de verbouwing van het Uitvaartcentrum. Richard Schuur, Jan Veuger, Theo Smit, Germa Smit en Marrie Schuur ontvingen mooie woorden en een prachtig boeket uit handen van voorzitter Cees Bruin. Vervolgens mochten de heren symbolisch het lint doorknippen, waarmee de opening officieel werd bekrachtigd.

De Open Dag leverde lovende reacties op en een aantal nieuwe leden voor de vereniging. Ook was er veel belangstelling voor de nieuwe spaarmethode die binnenkort van start gaat. De vereniging wil alle bezoekers hartelijk danken voor de getoonde belangstelling.

Binnenkort een unieke spaarmogelijkheid!
Op fiscaal aantrekkelijke wijze geld apart zetten voor uw uitvaart? Dat kan binnenkort via de uitvaartvereniging. Op dit moment bereiden wij een samenwerking voor met de SNS-bank. Samen willen wij onze leden de mogelijkheid bieden om op een geblokkeerde en belastingvrije rekening het bedrag te sparen voor de uitvaart. Meer details leest u op de pagina Belastingvrij Sparen. Heeft u interesse en wilt u persoonlijk worden geinformeerd, neem dan contact op.


Bijgaand enkele foto's van de Open Dag:


Oud-voorzitter Wim Bouwes


vlnr: Theo Smit, Jan Veuger en Richard Schuur


Voorzitter Cees Bruin bedankt vrijwilligers voor hun inzet


Oud voorzitter Bouwes en huidig voorzitter Cees Bruin

 

 

 


Uitvaartvereniging Zijpe - Sint Maartensweg 95 - 1752 AA Sint Maartensbrug - KvK: 40636521
penningmeester@uitvaartverenigingzijpe.nl | Tel: 0224-561647 | Bank: BIC INGBNL2A - IBAN NL76 INGB 0002650826

schager weekblad uitvaartvereniging zijpe